Wednesday , February 21 2024

Stefan Leoson – Pennies and Heartaches

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[album, Steps & Stage, betyg: 6]

“Pennies and Heartaches” är en ultimat soloskiva där Stefan Leoson har gjort precis allting själv. Även om det här är hans solodebut så märks det att han sysslat med musik under större delen av sitt liv. Efter att ha vunnit en tävling i radio sommaren 2005 med “The Beggar and The Queen” satsade han på en solokarriär vilket ledde fram till ytterligare en seger i en radiotävling, denna gång med låten “I don’t know where to start” i P3s Alternativa Melodifestival i Mars 2006. De tidigare nämnda spåren inleder skivan och sen fortsätter det i ungefär samma stil och klass rakt igenom. Stefan Leoson’s musik är influerad av grupper som Coldplay och Travis och framförs med en känsla av äkthet som ger låtarna en kvalitetshöjning. Melodierna och den melankoliska stämningen som låtarna avger är skäl nog att lyssna på skivan fler gånger trots att jag inte hittar ett favoritspår.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …