Saturday , February 24 2024

Jetáime Mon Amour – Let Loose, Honeypie!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Demo, betyg: 7]

Här kommer cirkusen med bap-bap-bap-körer, blåsorkester, stompiga rytmer, engelska texter och svenska tolvmannabandet Jetáime Mon Amour som står för själva uppträdandet.
I de två kortare, inledande spåren (“My honeysugarbabylady” och “Happy lovetrain”)” är det klackarna i taket mest hela tiden och barnens ögon glittrar av förtjusning. Showen är medryckande, glad, färggrann, problemfri och framförs i stadigt upptempo medan elefanterna dansar, clownerna snubblar och trollkarlen lyfter vita kaniner ur hatten.
Men så, efter uppvärmningen av skrattmusklerna, så händer någonting. Konferenciern ber om publikens tystnad och fulla uppmärksamhet. Ljuset tonas ner. Stämningen blir spänd, förväntningarna ökar. Bandet spelar “Johnny (it´s alright)” som är längre än de andra två låtarna tillsammans och plötsligt uppstår soul- och gospelkänsla. Det glada blandas upp med melankoliska partier och Jetáime Mon Amour vill mer än att bara underhålla.
Plötsligt är lindanserskan uppe i tälttaket och gör sina trampolinkonster. Utan skyddsnät. Publiken drar efter andan. Faller hon så dör hon… nu är det allvar och vissa stirrar hänfört medan andra håller för ögonen. Jublet bryter ut när Jetáime Mon Amour avslutar och lämnar orkesterbalkongen. På väg ut hör jag hur publiken viskar: det där bandet vill jag ha en fullängdare med, en riktig skiva, utgiven av ett skivbolag som verkligen tror på cirkusmusikens möjligheter att glädja och berika…

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …