Wednesday , April 17 2024

Denison Witmer – Are you a dreamer?

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[album, Bad taste/Border, betyg: 9]

Jag har aldrig orkat bry mig om Denison Witmer. Jag har sett att han släppt ett flertal skivor under åren som gått, men jag har aldrig orkat lyssna på honom. Ibland är det bara så, man orkar liksom inte med alla artister. Fast flera av mina vänner har pratat gott om Mr. Witmer så jag har ändå förstått att det måste finnas någonting hos honom som är speciellt… När nya skivan “Are you a dreamer?” dök upp tog det flera dagar innan jag orkade starta skivan, jag var helt enkelt inte särskilt intresserad… Med facit i hand ångrar jag verkligen mitt beteende, jag har nämligen blivit nykär. För är det någon skiva du behöver i höst så är det den här! “Are you a dreamer?” omfamnar mig som en varm och snäll mormor som jag aldrig vill släppa taget om!! Denison Witmers varma och vackra melodier är precis vad jag längtat efter hela sommaren, den här skivan är så fruktansvärt vacker att jag inte riktigt minns när jag hörde något finare… Paralleller kan dras till Glasgow-kollektivet Reindeer Section och Belle and Sebastians allra bästa stunder. Men just här, just nu, finns det ingenting som slår Denison Witmer!! Att få lyssna på hans låtar är som att läsa din allra bästa väns dagbok, både fascinerande och lite läskigt på samma gång. För det handlar om de stora frågorna; kärlek, tro hopp och såklart: olycklig kärlek. “The only music I wanna hear is the sound of that last night that disappeared” Imorgon ska jag köpa alla skivor denne herre någonsin gjort!

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …