Friday , February 3 2023

Dive vs. Diskonnekted – Frozen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[album, Alfa Matrix, betyg: 5]

Dirk Ivens från Dive bjöd in Jan Dewulf från Diskonnekted till ett samarbete och resultatet blev en åttaspårs-ep. Titelspåret “Frozen” är dunkel klubbmusik som passar perfekt till Dirk Ivens lite hesa sång. På ep:n finns även remixar på “Frozen” av Numb, Laeatherstrip och Inure men ingen av dom kommer upp i samma rang som originalversionen dock utan att vara dåliga. Även andra spåret “Do you believe it?” är bra och det är dessa två låtar som är den stora behållningen. Även här finns det en mindre intressant remixversion, denna gång av Combichrist. De två övriga spåren “Dead end street” och “Everything is fine” är lite mer experimenterande och här har samarbetet inte slagit lika väl ut. Skivan hade varit betydligt bättre utan någon/några av alla ointressanta remixar och två ganska dåliga spår.

Om Webbmaster

Kolla även

Yves Tumor, 2023

Yves Tumor släpper nytt album och kommer till Sverige i höst!

Amerikanska Yves Tumor skiftar, ändrar och leker med gränserna som samtidens konst och kultur ryms …