Wednesday , February 21 2024

Diverse artister – Infactious Vol Two

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Infacted Recordings, betyg: 5]

Det är inte ofta det dyker upp ihopmixade samlingsplattor inom elektronisk musik utanför techno- eller clubfältet, men “Infactious Vol Two” är ett undantag.

Plattan innehåller en mix på strax över en timme som startar i “stillsamma” 119 bpm med lite popigare akter som Portland, Babylonia och Conetik. Ganska snart hetsas tempot upp och när det är dags för Militant Cheerleaders On The Move och Orange Sector har trycket jobbats upp till en dansant kokpunkt. Hela spektaklet avslutas i 140 knyck med hårt pulserande betongkrossar beats från Retractor och Soman.

Det finns inte så mycket att invända mot blandningen av låtar, inte heller det trygga greppet att långsamt speeda upp tempot. Svagheten ligger istället i att hela mixen är inspelad live av DJ Coppertop vilket får till följd att en del av mixarna är rätt skakiga. På ett dansgolv med extatisk publik spelar detta mindre roll eftersom stämning, adrenalin och alkohol ofta har en överseende inverkan på folk, men när man sitter hemma i vardagsrummet och lyssnar blir övergångarna desto tydligare med allt vad det innebär.

Som liveinspelat minne av ett dj-set är plattan säkert skitkul att ha, men om platan är avsedd för normalt hemmabruk borde den ha fixats till med hjälp av lite vettig mjukvara. Som resultatet nu blir känns plattan mer som ett utkast än som en färdig produkt. Räddningen är som sagt valet av låtar, men jag hade nog hellre föredragit dessa på en vanlig samlingsplatta.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …