Saturday , April 13 2024

Krister Linder – Songs from the silent years

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gabriella Fäldt)

[album, Playground, betyg: 7]

Frågan om vart Krister Linder tog vägen hade nästan hunnit bli en klassisk kaffediskussion. I vissa musikkretsar, lika vanligt förekommande som vädret, eller helgplanerna. Nu har svaret äntligen anlänt i form av en fullängdsskiva med den självklara titeln “Songs from the silent years”.

Oavsett vad som hänt under de tysta åren måste de varit synnerligen kreativa. Åtminstone med tanke på att de resulterat i en mycket intressant skiva. Musikaliskt, en blandning mellan mystik och lugn melankolisk elektronisk pop.

Det vilar ett slags mörker över Songs from a silent years och då tänker jag inte bara på omslaget. På många sätt är det lite sakralt, med inslag av ett slags mortalt flirtande som kan liknas vid The knife. Men, det finns även en hoppfullhet i allt det svarta. Så istället för att knyta en snara vill man ta sig en whiskey. Positivt, för att sluta tala i underliga metaforer – som man annars lätt gör med Krister Linders stämma i öronen.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …