Thursday , February 22 2024

The paper faces – Disco Boy

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gabriella Fäldt)

[singel, BB Music, betyg: 6]

The paper faces singel Disco Boy är inte unik eller exceptionellt fascinerande, men inom sin genre är den klockren. Det handlar om glättig synthpop och disco med tydliga 80-talsreferenser. Ett snällare Pet shop Boys med tight brödraskap till Melody Club, The Sounds och The Mo – om någon minns.

Catchy och retro är ord som inte kan undvikas att nämnas i samband med Disco Boy, även glam är ett uttryck som känns helgjutet i sammanhanget. Den som har problem att smälta den här plattan är förmodligen både hårdnackad och gråbeige, för den är verkligen enkel att ta till sig, lätt att gilla och en riktig humörhöjare.

Men, som sagt – för att sluta som jag började – den är inte annorlunda på något sätt, och The paper faces kommer därmed inte att få nobelpriset för sin innovationsförmåga.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …