Wednesday , February 28 2024

The Legends – Facts and Figures

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Labrador, betyg: 7]

Johan Angergård är en driftig herre. Förutom att han driver Labrador, landets kanske finaste skivbolag för konnässörpop, spottar han även ur sig skivor med sina band Acid House Kings, Club 8 och The Legends.
Det sistnämnda har på senare år varit det mest intressanta och det som fått mest uppmärksamhet. Även om det kan vara svårt att hänga med i alla svängar när det gäller The Legends.
På debuten från 2003 klädde man Motown-pop från 60-talet i modern indie-skrud, då var man nio personer som spred handklapp, körer och tamburiner kring sig. Till fjolårets uppföljare hade Angergård sparkat hela ensemblen och börjat utforska brittiskt 80-tal, som The Cure och The Jesus & Mary Chain. Och på denna tredje platta har man åter bytt stil.
Visst finns Legends-markörerna distad sång, silkesmelodier och drömska ljudlandskap där, men musiken har dragit sig alltmer åt det elektroniska. Det finns fortfarande en intakt popkänsla i botten, men elgitarrerna är helt utbytta mot keyboards. Singellåtarna “Play it for today” och “Blue lights” andas The Knife, medan “Darling” lånar från Pet Shop Boys. Tillsammans med nya singeln “Lucky star” gör de “Fact and Figueres” till The Legends jämnaste och bästa album.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …