Sunday , February 25 2024

Babylonia – That Big Lie

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[ep, Infacted Recordnings, betyg: 6]

Italienska Babylonia levererar utmärkt synthpop på ep’n “That Big Lie”. Musiken går i ganska snäll stil, typ Erasure korsat med Mesh. Vilket är trevligt, även om det inte är sensationellt eller ens särskilt originellt. Sången däremot är något jag fastnar för. Max Demians skönt knarrande röst är tillräckligt sexig för att fånga även mitt intresse och den höjer helt klart helhetsintrycket.

Skivan innehåller 4 versioner på titelspåret där “That Big Lie (Dynamo Mix)” av XP8 smäller högst med sin hetsiga technopuls. Av de övriga spåren är “A Spreading Infection (Acoustic)” mest intressant, endast framförd på akustisk gitarr.

Även om “That Big Lie” knappast kan sägas föra synthpopen framåt så håller ep’n fanan tillräckligt högt för att förtjäna uppmärksamhet. Och jag kommer att följa gruppen med intresse framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …