Thursday , February 29 2024

Antennas – Sins

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[album, Novoton, betyg: 4]

Antennas har tillsammans med producenten Magnus “Existensminimum” Henriksson skapat ett intressant popalbum som grundar sig i enkel indiepop påfylld med stråkar, blåsinstrument som sedan blivit lite nerskitat. Öppningsspåret “Gonna get it right” visar vägen från introt där Christian Björkmans klagande sång bara understöds av en enkel melodi ända till slutet där det hela har växt till en maffig orkester. Denna följs av “Always on my mind” som är en stillsam snygg och känslofylld poplåt för att i sin tur följas av “Adapt!” som drar upp tempot och visar att Antennas kan få det att svänga ordentligt. “Adapt!” tillsammans med “C’mon”, som även den är en snabbare poplåt, är helt klart skivans höjdpunkter. Nästa låt däremot, “Used To Be An Artist”, tillsammans med “Someone for us all” är skivans tristaste spår, båda är sega och monotona i jämförelse med de övriga låtarna. “Sins” sticker ut ur mängden eftersom Antennas vågar experimentera, för det mesta med ett lyckat resultat.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …