Thursday , February 29 2024

I Am X – The Alternative

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Major Records, betyg: 5]

“The Alternative” med Chris Corners project I Am X är en i mitt tycke ganska ojämn historia. På ett sätt känns den som ett försök att bevisa att Corner behärskar flera olika stilar inom den synthbaserade musiken. På ett annat sätt känns “The Alternative” som en hyllning till lite äldre musik.

Bland de mer intressanta spåren återfinns “President” som går i dramatisk Marc Almond-stil, “Spit It Out” som påminner om Ultravox emotionella synthrock och “After Every party I Die” som går lite i Joy Division-anda.

De flesta övriga spår bär mer känsla av Gary Numan i lättversion. I mina öron blir det lite för stökigt och jag har svårt att hitta tråden, att hitta något som fångar min uppmärksamhet. Istället flyter de olika låtarna ihop till en ganska seg kola som kräver för mycket kraft och energi för att jag skall orka med att lyssna på helheten alltför ofta.

“The Alternative” är en okej platta, men inte mer. Några spår är helt strålande medan andra är ganska intetsägande och resten är smått jobbiga och stökiga i sin stökiga utformning. I Am X har inte lyckats imponera på mig den här gången.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …