Wednesday , February 21 2024

Singstar Anthems – (Playstation 2)

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[spel, Sony / Nordisk Film, betyg: 5]

Anthems är det sjätte tillägget i den omåttligt populära karaokespelserien Singstar. Tidigare Singstar-recensioner hittar ni i Zeros recensionsarkiv. För de som har levt under en sten de senaste åren är det enklast att summera Singstars koncept med två ord: poängsatt karaoke. Ju mer likt originalkompositionen man sjunger, desto högre poäng erhålles. Det roligaste är att utmana, alternativt sjunga en duett med, en vän, i tvåspelarläget.

Singstar Anthems är tänkt att släppa fram spelarens inre diva, om man går efter konvolutets baksidetext. Huruvida kokainmonstret Whitney Houstons 80-talsdänga “I wanna dance with somebody”, tjejbandsprodukten Pussy Cat Dolls “Don’t cha” och svärmorsdrömmen Leann Rimes vedervärdiga “Can’t fight the moonlight” är anthems i divaklass, tåls att diskutera. Bästa bidragen denna gång är istället Kim Wildes “Kids in America”, Scissor Sisters “Laura” och Dead or Alives “You spin me round (like a record)”.

Den stora nackdelen med Singstar Anthems är dock inte främst kvaliteten i urvalet, även om detta som vanligt är ett problem, utan kvantiteten. Endast tjugo låtar finns med, jamfört med tidigare utgåvors trettio. Detta kan bero på att Sony för fullt håller på att utveckla Singstar till kommande konsolen Playstation 3. Till denna version kommer det att bli möjligt att ladda hem sin alldeles egna, unika kollektion av låtar. I väntan på denna konsolkaraokerevolution, duger Singstar Anthems som ett tillfälligt tidsfördriv.

Hela låtlistan
Take That feat Lulu – Relight my fire
Gloria Gaynor – I will survive
Kim Wilde – Kids in America
Whitney Houston – I wanna dance with somebody
Donna Summer – I feel love
The Weather Girls – It's raining men
Charlotte Church -Crazy chic
Queen – Radio Ga Ga
Ultra Nate – Free
Bonnie Tyler – Total eclipse of the heart
Bananarama – I heard a rumour
Bucks Fizz -Making your mind up
Girls Aloud – Biology
Steps – Deeper shade of blue
Dead or Alive – You spin me round
Starship – Nothing’s gonna stop us now
Leann Rimes – Can’t fight the moonlight
Candi Staton – Young hearts run free
Pussy Cat Dolls – Don’t cha
Cher – If I could turn back time

Om Webbmaster

Kolla även

Agent Blå – “Rain To You”

Agent Blå från Göteborg har inte bara ett snyggt bandnamn och den perfekta indielooken, utan …