Thursday , February 22 2024

Orange Sector – Für Immer Kalt Wie Stahl

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[ep, Infacted Recordings, betyg: 7]

Jag missade Orange Sector på 90-talet, varför duon nu med sin comeback är som en helt ny grupp för mig. Förra året kom gruppens första skiva på sju år, och “Für Immer Kalt Wie Stahl” är andra singeln ut från albumet.

Det var länge sedan jag hörde så överenergisk kängsparkar-ebm av old school snitt som Orange Sector levererar. Det är högt tempo, trummor och någon enstaka skev synth. Texterna som framförs på tyska är korta och kärnfulla. Dessutom känns det som att musiken innehåller ungefär lika mycket energi som ett normalstort kärnkraftverk producerar under ett år. Det är med andra ord järnet från början till slut. Och numera räcker det med att jag tänker på deras musik för att bli svettig.

EP’s tio spår utgörs av fyra olika låtar i olika remixar. Bland annat av Run Level Zero och Militant Cheerleaders On The Move. Och du gillar sistnämnda, eller DAF, eller Spetsnaz, eller Nitzer Ebb, eller Sturm Cafe, så kommer du att älska nygamla Orange Sector. Bodymusiken tycks idag vara livskraftigare än aldrig förr.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …