tAKiDA – …MAKE YOU breath

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[album, Ninetone Records, betyg: 5]

“… MAKE YOU breath” är tAKiDAs sjätte skiva men det är deras första album på ett etablerat bolag. Inledande “Losing” gick bra när den släpptes som singel i början på året och det är inte konstigt eftersom tAKiDA blandar hårdrock och pop på ett tilltalande sätt. Vid första lyssningen får jag känslan av att “…MAKE YOU breath” kan vara något riktigt bra, detta visar sig dock inte stämma helt och hållet. tAKiDA levererar 11 bra låtar men ingen av dom får mig att bli lyrisk trots att jag fångas av musiken och vrider upp volymen. Troligen är det avsaknaden av originalitet som sänker den här skivan. tAKiDA har tyngd, kraft och fart men det känns också som att konceptet att blanda hårdrock och pop har haft sitt bäst före datum. “Jaded” är det tydligaste exemplet på allt detta, en bra rocklåt som får mig att tänka på Avril Lavigne, det känns som att tAKiDA skulle kunna leverera mer än så.

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …