Wednesday , February 28 2024

Quelles Parole – Everlasting

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Electric Fantastic Sound, betyg: 6]

Efter en i mitt tycke lite trevande debutsingel spänner nu Quelles Paroles musklerna på allvar. På nya singeln “Everlasting” känns det som att trion börjar hitta formen som gäller.

Titelspåret “Everlasting” är en snygg och synthpopig historia med kryddor av rock. Låten andas en hel del Mesh, både vad gäller ljudbild och upplägg med stillsammare vers och svängigare refräng. “Stay” måste ha skrivits under stark påverkan av de ballader som Martin Gores själv brukar vilja framföra med Depeche Mode. Fastän jag nästan alltid ratar ballader måste jag erkänna att just “Stay” ger mig en stilla rysning av välbehag.

Avslutande “In Motion (Dirty Remix)” är en minst sagt överraskande låt. Hittills har Quelles Paroles profilerat sig som ett band som spelar synthpop åt mjukishållet till, men i “In Motion” kommer en betydligt tyngre sida fram. Men något tycks hålla bandet från att ta steget fullt ut och göra en fet danslåt. Där normala band skulle slänga in en maffigt break placerar istället Quelles Paroles ett extremt stillsamt parti som får vilket dansgolv som helst att sätta i halsen. Varefter alltihop rullar igång igen med ökad intensitet. Det kan funka, men jag skulle inte slå vad om det.

Om Quelles Paroles fortsätter att utvecklas i samma takt som skett mellan dessa två, sina första singlar, så kommer fullängdaren att bli en klassiker. Det återstår att se.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …