Friday , February 3 2023

Moi Dix Mois – Beyond The Gate

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Gan-Shin Records/ Sound Pollution, betyg: 3]

Den japanska hybrid av gothmetal, lättare progressiva tongångar och plastrock som Moi Dix Mois framför är ovanligt tunn. Gitarrerna saknar tyngd och trumprogrammeringen låter som allt annat än riktiga trummor. Många sångmelodier skulle platsa på melodifestivalen med sin inställsamhet och industriförsöken är intetsägande. Liksom konvolutet känns allting på Beyond The Gate alldeles för snällt, serietidningsliknande och ytligt. Moi Dix Mois saknar riktning och förmåga att engagera. Visst finns här några snygga partier, men det hjälper inte när bandet saknar tryck, tyngd och jävlaranamma. Beyond The Gate är inte mörkare än Gorillaz, men känns minst lika fabricerade och inte är de hårdare än Lena Philipsson heller.

Om Webbmaster

Kolla även

Yves Tumor, 2023

Yves Tumor släpper nytt album och kommer till Sverige i höst!

Amerikanska Yves Tumor skiftar, ändrar och leker med gränserna som samtidens konst och kultur ryms …