Sunday , February 25 2024

Au4 – On: Audio

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Torn Open Records, betyg: 6]

Kanadensiska Au4 var helt okända för mig fram till dess att jag snubblade över gruppen på MySpace. Vilket jag noterar som en lycklig tillfällighet, för annars hade jag aldrig fått ta del av “On: Open”.

Kvartettens musik kan placeras in i facket shoegaze och likheterna med den genrens giganter Slowdive är emellanåt påfallande. Men trots att Au4 med heder skulle kunna komma undan med att vara en kopia på just Slowdive så väljer dom istället att brodera ut sin musik i riktningar som även andas senare Tears For Fears och lugnare Smashing Pumpkins. För att bara nämna några lite spretande referenser.

Jag är svag för den här sortens stillsamma, gitarrbaserade musik. Jag älskar stämningarna, sången, alla effekter och framförallt kontrasterna när den lite dimmigt sockersöta ytan rivs sönder av malande gitarrer som får en att rycka till. Med lågt tempo sveper Au4 fram som en sommarbris i skymningen och jag låter mig mer än gärna bli rufsad i håret av tonerna. Det här är verkligen en ny trevlig bekantskap!

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …