Sunday , February 25 2024

V/A – 100% Osignat & Demobanken Live På Sweden Rock Festival 2006

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Digfi & Studiefrämjandet, betyg: 5]

Studiefrämjandet och Digfi har under 2006 haft en riksomfattande uttagning av band som resulterat i en spelning på Sweden Rock Festival, samt att de vinnande banden har fått med varsin låt på den här cd-skivan. En jury ifrån dessa organisationer har gjort det slutliga urvalet och Early To Bed ifrån Hammarö har röstats fram via Sweden Rock Festivals hemsida. Samtliga band på plattan rör sig inom hårdrock och metal, de flesta inom den hårdare skolan, ändock med (oftast) melodiska låtar och moderna sound. Det handlar således inte om 70- och 80-tals hårdrock som Sweden Rock Festival främst nischat och gjort sig kända för. Tyvärr.
Sonic Syndicate med sin “Jailbreak” har lyckats förena en tilltalande sångmelodi och refräng med modernt ös och har tveklöst den låt som tilltalar mig mest på cd´n. Ammotrack är hårdrock av mer traditionellt snitt och deras “Feeling” är inte heller tokig. Andra potentiella framtidshopp av denna cd att döma är PB.Mansion och Sovereign. Hade Miscellanys manliga sångare sjungit rent hade även den låten toppat. Tjejen i bandet sjunger kanon, men jag är utled på alla dessa grupper som varierar snygga operaröster med growlgrymtanden. Låten är dock bra. Som helhet bjuder den här samlingsplattan både på sött och surt således, men det hade varit befriande med en större bredd och då gärna mer i Sweden Rock Festivals anda.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …