Wednesday , May 22 2024

Agonoize – 999

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Out of Line, betyg: 7]

Agonoize har nu kommit med sin andra platta. Den här gången med ett nytt bolag i ryggen som enligt bandet skall ge dem det stöd som kommer att ge bandet det stora genombrottet.

“999” följer åter igen genrens store mästare i form av “Suicide Commander”. Agonoize vet vad som krävs för att väcka syntare till liv. “999” är en mer homogen och fullända platta än föregångaren “Assimilation: Chapter One”. De låtar som sätter sig först hos mig är “Sacrifice”, “Nekropolis” och “The Holy Flame”. Bandets texter riktar sig för det mesta åt det religiösa hållet. I det stora hela känns detta ok, men i det långa loppet tycker jag att bandet get alltför mycket utrymme åt sin argsinta predikan för djävulen. Allt är trots allt inte skit här på jorden.

“999” är en dubbel CD, där bonusskivan innehåller mer experimentella låtar och även ett par mixar av “Sacrifice”. Det är bara att hålla tillgodo eftersom detta kalas ges ut till samma pris som en enkel CD.

Med “999” lämnar Agonize ifrån sig ett kraftfullt avtryck som kommer att ge dem en plats i hårdföra syntares hjärtan en lång tid framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …