Sunday , February 25 2024

Mallory Knox – No Basta Respirar

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Snap Records, betyg: 4]

Rak, enkel punkrock och new wave här. Mallory Knox har Vanesa på sång och gura. Hon sjunger helt okay, bandet lirar tajt och taktfast och produktionen är skarp. De fjorton låtarna innehåller inget nytt, utan allting är verkligen grundläggande och Mallory Knox kunde lika gärna ha debuterat i slutet av 70-talet som idag. Lite måste jag erkänna att jag undrar varför bandet har debuterat alls. Ännu mer undrar jag över varför de har fått skivkontrakt. Kanske måste man förstå texterna för att förstå “storheten”?
Musiken kräver däremot inga spanska språkkunskaper och den är högst ordinär. Det längsta spåret är lite över tre minuter, men de flesta håller sig därunder och melodier finns, men de är knappast subtila. Så vad gör man med en platta som No Basta Respirar? Tja, i brist på annat kan man ju lyssna på den, men man måste ha en ytterst tanig och intetsägande skivsamling om Mallory Knox ska tillhöra höjdpunkterna i den.
Samtidigt är som sagt framförandet proffsigt, så rutten är ju inte den här plattan. Den är bara slätstruken och meningslös. Låtarna är inte catchiga, refrängerna fäster inte, men vill man ha lite halvsnällt röj som inte stör någon, som inte erbjuder någon djupare upplevelse och vars yta är läcker så okay, spring och köp. Själv göre jag mig icke besvär.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …