Sunday , February 25 2024

Willowtree – What a Way to Go!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[album, Undertow Records/Warner Music, betyg: 3]

Willowtree spelar lätt deprimerad brittpop som känns tråkig och opersonlig. Känslan att Willowtree brinner för den musik man spelar förmedlas inte till mig, tyvärr. På “What a Way to Go!” har de visserligen fått ihop en och annan hyfsad låt, som “Berlin-Helsinki” och “Attention: MS”, men här finns också låtar som “Look at you now”, deprimerande och nedtempo gitarrpop som är rena sömnpillret. Det behövs mer för att jag ska gilla ett band inom den här genren.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …