Hugh Scott Band II – Bryndwr Road Vol 1

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Rim & Reson/ Border, betyg: 0]

I väntan på nästa Torsson-platta utgör Hugh Scott Band II ett fullgott alternativ. Såg man inte det engelska bandnamnet på omslag tror jag inte någon skulle kunna skilja den här gruppen från Torsson. Det låter exakt likadant.
Så är det ju också Bo Åkerström som gjort text och musik. Med i sättningen finns även Dan Persson från just Torsson.
Det är samma tunna boogierock, samma veka sång och samma överdetaljerade vardagstexter som brukar utgöra Torssons signum. Och precis som Torsson kan vara charmiga i små doser men oerhört påfrestande i större mängder är inte heller Hugh Scott Band II något man lyssnar på några längre stunder åt gången.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …