Thursday , February 29 2024

Scandy – 13 Ways To Masturbate

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Masterhit Recordings, betyg: 6]

Första gången jag hörde Scandy var med kioskvältaren “Split”, en singel så elektrisk att den nästan gav mig epileptiska anfall. Nu är fullängdaren här och Scandy följer den utstakade kursen.

Till vardags är Scandy medlem i Icon Of Coil, ett band som rör sig i de gränstrakter mellan synthpop, ebm och club som kallas för future pop. Men när Scandy kör solo drar musiken iväg åt någon sorts technofierad electroclash med skitiga ljud och gälla kvinnor på sång. Ibland låter det som en brutal hybrid mellan The Normal och Chicks On Speed, ibland som Fischerspooner ingått äktenskap med Infected Mushroom. Men mest av allt det brutalt bra. Jag uppskattar även tilltaget att lyfta fram gitarrer i den annars så extremt sprakande musiken.

Nu måste man konstatera att “13 Ways To Masturbate” mer vänder sig till dansgolvet än till vardagsrummet, även om plattan innehåller ett par förhållandevis snälla och “normala” spår. Ändå är jag övertygad att Scandy kan bli favorit inte bara hos DJ’s, utan även hos den publik som gillar hårdare dansmusik och som uppskattar lite djärvare grepp, både vad gäller texter och instrumentblandning. Men om det finns anledning att masturbera till musiken låter jag vara osagt.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …