Wednesday , February 28 2024

The Hurricanez – The Rock And Roll Army

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, , betyg: 0]

Visserligen har det här svenska bandet förändrat stavningen något, men det är ändå ofrånkomligt att man tänker på mångåriga, finska stoltheten The Hurriganes när man hör gruppnamnet. De två banden ligger inte många mil ifrån varandra musikaliskt heller. Svenska The Hurricanez må ha mer Aerosmith, Rolling Stones och AC/DC över sig, medan finnarna ligger närmare Elvis och Little Richard, men i bägge fallen handlar det om ren och rak rockmusik utan krusiduller eller konstigheter. Det här är partymusik, bärs-och-tutt-rock, pang på rödbetan, öppna spjäll och hela den baletten alltså.
Det fina med The Hurricanez är att de har lyckats konstruera några riktigt minnesvärda låtar, vilket brukar vara en bristvara inom genren och således många gruppers fall. Dessutom har The Hurricanez riktigt kraftfull och bra sång, förstärkt av ett tajt rockkomp och med det kommer man långt. Kan bandet bibehålla den här låtkvaliteten rakt igenom en fullängdare så kommer plattan bli en bomb. Nu gäller det bara att hitta ett skivbolag som fattar grejen och sedan är The Hurricanez hemma. Men byt gärna gruppnamn innan karriären tar avstamp på allvar. Den här musiken förtjänar något bättre och mer fantasifullt.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …