Thursday , February 29 2024

Esther – Esther

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Uffes Records/Border Music, betyg: 0]

Esthers debutplatta är periodvis rätt bra, med tydliga influenser ifrån ett oskyldigt, tidigt 60-tal, men Växjö-grabbarna håller inte hela vägen. Det låter lite för simpelt, lite för slarvigt och tunt för att jag ska kunna köpa albumet fullt ut. Bandet är ungt. Medlemmarna ligger omkring 20-strecket och de har existerat tillsammans i fem år. Med en ep och en singel i bagaget har Esther blivit medialt uppmärksammade och den uppmärksamheten kommer säkert att fortsätta gro. I mitt tycke känns bandet lovande och jag kan mycket väl tänka mig att Esther kommer att utvecklas positivt framöver, men ännu är de inte framme vid målsnöret. Låtarna är emellanåt för glättiga, emellanåt för anonyma och fega, men när killarna får till det hörs det tydligt att kapacitet finns. Det gäller bara att lösgöra den och ta steget fullt ut.
Som debutalbum betraktat är Esther alltså ingen tokig platta, men jag förstår mig inte på spretigheten och snedstegen. Som sämst låter gruppen som ett replokalsband med halvdan scenvana som kan ses på ungdomsgården en lördagskväll. Men jag tror på Esther, på nästa platta kan de nog ha fått ihop trådarna. Till dess håller jag tummarna och lyssnar på höjdpunkterna här: “Weak hazy sun”, “Primers”, “Gentlemen fantastic” och “I got a brother”.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …