Saturday , April 13 2024

Rockets Burst From The Streetlamps – Departed + Odds And Ends EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, The Archenemy Record Company, betyg: 0]

Den här dubbla cd´n innehåller albumet Departed, samt en sjuspårs ep där en nyinspelning av Black”, en live-version av “Pale light” och en 7-mix av “The cartographer” ingår. Boston-gruppen Rockets Burst From The Streetlamps existerar inte längre och Departed är gruppens andra och sista album som nu kommit ut på marknaden. Musikaliskt handlar det om drömsk, lätt romantisk och stillsam pop som flyter fram i slow motion mest hela tiden. Samtidigt är låtarna lätt experimentella och lite aviga, men inte i sådan utsträckning att de blir jobbiga eller svåra att ta till sig. Däremot kan det vara svårt att särskilja spåren då de närmast glider in och ut ur varandra som skuggor genom ett lövverk.
Annie Smidt och Rick Webb delar på sången, vilket ger materialet en trevlig variation, och har du behov av en varm och älskvärd sängvän om natten är Departed + Odds And Ends EP just en sådan. Lika bra fungerar plattan i morgonsolen då du vill bibehålla den sköna nattsömnen, lulla omkring och äta en stillsam frukost utan att fundera allt för mycket på världens väsentligheter. Det här är således ingen extremt nödvändig eller ens historiskt viktig platta, men den är tilltalande i all sin enkelhet. De bättre låtarna har dessutom förmåga att spira som små blommor ur den bomullsmjuka matta av fluffiga moln som cd´n utgör.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …