Thursday , February 22 2024

Stonepark – Tracks

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, B & B Records, betyg: 0]

Pop med grungekänsla, kan det vara något? I så fall finns det anledning att ge sig an Stonepark som är lite för hårda för att vara ren pop och lite för poppiga för att vara ren grunge. Tracks är det här Stockholmsbandets debutalbum och B&B Records, som har kvalitetsbanden Black Bonzo och Funkservice International i stallet redan, tycks fortsätta att satsa på just kvalitet. Personligen föredrar jag de tidigare nämnda gruppernas stilar, men även Stonepark har talang. De har även känsla för självklara melodier och bandet lyckas väl med att förmedla låtarnas vemodiga uttryck. Stonepark blandar ett lättare anslag med ett tyngre, de har ett jordnära, basiskt sound och en uttrycksfull sångare i Aleco Georgopulos.
Tycker du om Foo Fighters och Queens Of The Stone Age – vilka undertecknad förhåller sig tämligen sval till – bör du absolut ge Stonepark en chans, för då lär du gilla Tracks mer än vad jag gör. Att Stonepark har framtiden för sig råder det dock ingen tvivel om, och med låtar som “Coming with the colors” och “Planet I” får de även mitt härdade hjärta att smälta. Det i sig är en bedrift.
Vidare består Tracks av fyrtio minuters musik, vilket är en väldigt lagom dos och bandet har lyckats variera sitt material fint. Kristallkulan skönjer en framgångsrik framtid för Stonepark.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …