Troy Pierce – 25 Bitches I & II

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Behrang Kianzad)

[singel, Minus, betyg: 0]

Troy Pierce har varit med ett tag nu och gått från technoslammer till melodiös driven atmosfärsfunk. Som en del av Minus-kollektivet agerar han vapendragare åt Loco Dice och Magda i olika konstellationer och med singlarna 25 Bitches I och II visar han åter bevis på experimentlusta i Berlin-kontoret. 25 Bitches I har mest att erbjuda så långt, särskilt då Berg Nixon går loss och vrider in och ut på filterknapparna. Resultat är Berg Nixon ZigZag Mix där namnet antyder hur den samplingsbaserade låten omvandlas till en voluminös glitchpitch mättad dänga. Vilket också drar upp betyget något.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …