Hem / Recensioner / Holger Hiller & Thomas Fehlmann – Wir bauen eine Stadt

Holger Hiller & Thomas Fehlmann – Wir bauen eine Stadt

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Behrang Kianzad)

[album, Gagarin Records, betyg: 0]

Paul Hindemith, en avantgardistisk kompositör under tyska 30-talet, skrev en serie korta stycken för skolorkestrar. Dessa handlade om förhållandet mellan den växande industrialisering utifrån förhållandet mellan barn och vuxna. Texterna i de upp till två minuter långa stycken har karaktären av barnvisor med ett dubbelbottnat djup. Den elektroniska putsningen står Thomas Fehlmann från The Orb och Holger Hiller från Palais Schaumburg för, där syntar fått ersätta de klassiska instrumenten, och låten utkom först 1981 på Düsseldorfbaserade bolaget Ata Tak. Nyutgivningen har möjliggjorts genom Gagarin Records och det är en spännande om än skev resa lyssnarens barnasinne bjuds på.

Kommentarer

Kommentarer

Om Webbmaster

Kolla även

Way Out West visade sig från sin bästa sida

Väderprognosen visade regn i stort sett hela helgen. The Cure var det stora utropstecknet i …