Thursday , February 22 2024

Fall Of Serenity – Bloodred Salvation

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Lifeforce Records, betyg: 0]

Bloodred Salvation är tyska Fall Of Serenitys fjärde dödsrossling ifrån helvetet, om man bortser från splitalbumet de gjorde tillsammans med Heaven Shall Burn 1999. Dock är detta bandets första fullängdare för Lifeforce Records.
I tio låtar, inklusive introspåret, ägnar sig gruppen åt att variera sitt röj genom att då och då lägga in vackra, vemodiga keyboardmelodier och synthar som en motpol till smattrande trummor, René Betzolds väsande growl och de hackande gitarrackorden. Bloodred Salvation är knappast sämre eller bättre än många andra plattor inom genren, inte är bandet mer eller mindre originella heller, men de fem herrarna gör ett proffsigt jobb och Ralf Müller samt Patrick W. Engels produktion är svår att klaga på.
Sedan kan man fråga sig varför man ska köpa Fall Of Serenitys senaste, när det redan finns så många andra band som låter ungefär likadant. Den främsta anledningen jag kan se är att Bloodred Salvation innehåller en del schysta låtar såsom “Out of the clouds”, bombastiska smatterfesten “Dead eyes” och snygga, pianobaserade instrumentalaren “Bloodred salvation”. Inga klassiker kanske, men fungerande underhållning inom sin genre och för sin tid. Tilläggas bör att före detta turnékamraten Leif Jensen (Dew-Scented) gästar bandet på plattan.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …