Thee Girlfriends – Yeah!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Snap Records, betyg: 0]

Fyra damer och ett par herrar framför punkpop med lekfull energi på Yeah! och inget av de åtta spåren når upp till tre minuter. Bandet kommer ifrån något spansktalande land – vilket framgår inte av min obefintliga information – men det sjungs på engelska och jag påminns om grupper som The Donnas, The Go-Go´s och tidiga Girlschool. Låtarna är inte på något vis nyskapande eller hyperstarka, men flertalet fungerar som tillfällig underhållning och bandet har förmågan att förmedla sin spelglädje, vilket de kommer långt på.
Så mycket mer finns egentligen inte att tillägga om en partyrock-platta som denna. Produktionen är snygg, Sonias röst är trevligt feminin, gitarrerna har nödvändigt rock n roll-löd och bandet lirar tajt. Gillar du pang-på-rödbetan-rock så är det bara att investera, men förvänta dig varken mästerverk eller bottennapp. Ta Thee Girldfriends för vad de är, knäck upp en ölburk och ha en trevlig stund bara.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …