Sunday , February 25 2024

Various Artists – Minimize to Mazimize vol 2

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Behrang Kianzad)

[album, Minus, Dotshop, betyg: 0]

Richie Hawtin aka Plastikman äger den elektroniska musikens mest spännande laboratorium. Professor Hawtin & co har nu tillbringat två år bakom hydrauliska jordfräsar, cyberborrmaskiner, hypermagnetiska ljudspolar, neonsprakande stavmixrar och en och annan skinande vit Powerbook. Resultatet är 2006 års hittills bästa samling av minimalistisk, futuristisk musik. I en tid när var och annan som installerat crackade versioner av Reason och Cubase drämmer till med en minimalistisk popelektronika a la The Knife så är det befriande att höra att det än finns futuristiska visioner om förhållandet mellan tekniken och människan. För de som har glömt det så är det just det som definierar techno och i vidare mening all elektronisk musik från hårdrock och schlager. Min2Max visar just hur state-of-the teknologi kan ge upphov till nya ljudlandskap hittills dolt dör våra sinnen, något som jag upplever bara med riktigt gamla släpp på bolagen Metroplex och Transmat, eller för den delen, Novamute. Minus visar upp en imponerande parad av artistkollektivet med Magda, Troy Pierce, Marc Houle och Loco Dice. Oanade talanger som Tractile med låten Unquenchable utmanar hela den elektrifierade scenen med bravur och formligen skriker efter högre vridmoment på volymknappen. Förvänta er allt, och ni blir inte besvikna!

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …