Sunday , February 25 2024

Greed Massimo Sex D´Electro – Greeds Temptation Berlin Hustler

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Behrang Kianzad)

[ep, ACDC , Spiral Trax Sweden Electrobot Records, Border, betyg: 0]

Electro har man hört så det räcker och blir över, vet ni redan. Bland alla trixande nyfrälsta electroartister dominerar en sömning, oskyldigt blip-bloppigt gung som är varken dåligt eller engagerande. Massimo Battaglini höjer sig över massan tack vare sina dansgolvsorienterade och högst infekterande syntslingor. Skivan balanserar mellan electropop a la John/Jesper Dahlbäck med en tydlig nick åt holländska Clone Records och italodisco när det är som bäst. Massimo har länge varit en DJ-profil i Berlin och proddar enkelt utan bli slentrianmässig. I låtar som Break the Rules och New Force hör en Detroitveteran klara influenser från Model 500 och Transmat Records, men Massimo har för mycket libido för att behålla den karga tonen på rätt frekvens och resultatet blir happy detroit, om man nu vågar kalla den egensinniga musiken för det. Allt som allt hade Massimo tjänat på att strama upp byggnaden och spara lite av filterljuden till sina liveset. Kanske ska man döpa musiken efter öppningsspåret på skivan – Italectron. Funk this!

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …