Thursday , February 29 2024

The Slaves – Save me from yesterday

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Starboy, betyg: 0]

På pappret är The Slaves helrätt. Två bröder (Nino och Robin Keller) spelar in lite låtar som ligger och skräpar i byrålådan, plockar in schyssta kompmusiker som Jocke Åhlund, Irma Schultz och Åsa Jacobson, sminkar sig till dödskallar, tar ett coolt bandnamn som “The Slaves”, döper första singeln till ännu tuffare “Suicide” och blir bokade till Hultsfredsfestivalen.
Men allt är inte frid och fröjd. För tyvärr är inte The Slaves lika bra i praktiken som i teorin. Den dystra Broder Daniel/ Jesus & Mary Chain-ljudbilden funkar bra, men låtarna håller ofta inte måttet. Det kanske fanns en anledning till att de skräpade i byrålådan istället för att redan blivit inspelade.
Robins sånginsats är dessutom riktigt illa och gör inte låtarna rättvisa. Det svajar och skär sig så att man får rysningar.
Ljuspunkter finns dock. “Suicide” med annan sångare hade varit kanon. Den maffiga “I´ll be there” låter också riktigt bra. Lite finjusteringar här och där och The Slaves kan framöver bli nåt att digga på riktigt.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …