Ronnie Spector – The Last Of The Rock Stars

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, The Music Company, betyg: 0]

Tidigt 60-tal: Veronica (alias Ronnie) Bennett sjunger “Walking in the rain” och “Be my baby” i vokaltrion The Ronettes. Phil Spector, som idag sitter anklagad för mord, var dåtidens demonproducent, mannen som uppfann “the wall of sound”, vilken kom att revolutionera rockmusikens ljudbild. The Ronettes får ett flertal historiska hits.
1968: Ronnie gifter sig med Phil och heter plötsligt Spector istället för Bennett. The Ronettes splittras strax därefter. Ronnie vill bli soloartist men Phil är extremt kontrollerande, förhindrar hennes karriär, hotar att döda henne, förbjuder henne att läsa böcker och ringa vänner. Mot slutet av äktenskapet får hon knappt lämna parets gemensamma bostad. Skilsmässan är lika nödvändig som ofrånkomlig.
70-tal och därefter: Plattor ges ut ibland men inte ofta, en singel med George Harrison, Ringo Starr och John Lennon i kompet floppar, Ronnie sjunger med Alice Cooper och på Jimi Hendrix sista inspelning 1970, ett nytt The Ronettes startas och läggs ner, Ronnie turnerar, sjunger in en låt med Bruce Springsteen, hon får några hits här och var, albumet Siren kommer –80, sju år senare kommer en ny platta, hon skriver en uppmärksammad bok och år 2000 blir det ny cd igen.
Nutid: The Last Of The Rock Stars. Ronnie har sin säregna röst i behåll. Musiken har moderniserats ljudmässigt. Bland gästartisterna märks Keith Richards och Patti Smith. Bland låtarna hör vi “Here today, gone tomorrow”, “You can´t put your arms around a memory” och “Won´t stop saying goodbye”. Dåtiden ekar igenom det här albumet. Ronnie och musikerna gör bra ifrån sig. Plattan kommer inte att föra upp Ronnie Spector på Madonna-nivå, men många fler än jag kommer att njuta av den. Ronnie har trots allt mycket kvar att ge.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: It's For Us - Out Of Time

It´s For Us – Out Of Time

En bebis jollrar, titelspåret ”Out Of Time” startar och slungar oss direkt in i The …