Saturday , February 24 2024

Silica Gel – Genesis

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, A Different Drum, betyg: 0]

Det är lite synd att Silica Gel ligger på ett så litet och marginellt bolag som A Different Drum. Det innebär nämligen att den spanska duon inte kommer att få det genombrott dom annars skulle förtjäna. Kommersiellt ligger nämligen Silica Gel helt rätt i tiden.

Plattan “Genesis” innehåller två olika kategorier låtar. Dels mörka och långsamma synthpoplåtar som för tankar till exempelvis Depeche Mode och De/Vision när dessa yrar runt i skuggorna. Dels består plattan av en rad låtar som återupplivar Ibizadiscot. Att alla texter dessutom framförs på spanska gör det hela extra behagligt, eftersom man slipper sitta och lyssna på de klyschor som man kan misstänka att texterna innehåller.

Om man bortser från de merparten av de långsamma spåren så är skivan en fantastisk sommarplatta och borde vara ett stående inslag i sommarens discokultur. Att alltihop dessutom andas en hel del schlager, glitter och glamour gör att den förmodligen kommer att leva vidare mycket längre i gaykretsar än i den vanliga slit-och-slängkulturen.

Oavsett om man tilltalas av Ibiza, synthdisco, gaykultur eller vanligt vitt MTV-brus så är Silica Gel väl värda att prövas. Skivan har trots allt kvalitéer som inte går att avfärda hur som helst. Pröva själv, och det kanske blir spanskt i sommar!

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …