Wednesday , February 28 2024

Novastar – Another Lonely Soul

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, EMI, betyg: 0]

Det knepiga är att jag har mycket större lust att skriva om hur “Another Lonely Soul” skulle kunnat låta, inte hur den låter. Jag skulle kunna beskriva en personlig, lite smådjärv, rockplatta full med attityd. Jag skulle kunna prata om en platta med glöd, innerlighet och brutal uppriktighet. Jag skulle kunna hylla en fullpoängare. Men det gör jag inte, för “Another Lonley Soul” klarar bara med nöd och näppe att få godkänt.

Problemet med Novastar är att det är så moget, på gränsen till övermoget. Jag kan höra spår av Sting, av Peter Gabriel och av Tears For Fears, artister som alla började sina banor som egensinniga och rebelliska men som idag funkar hur bra som helst i pianobaren, hissen eller i köpcentrat. I alla fall i jämförelse med förr. Och Novastar låter mycket som dessa artister gör idag, alltså obehagligt vuxet och tillrättalagt. Ibland associerar jag till och med till Elton John, och det är inte bra.

I grund och botten spelar Novastar snygg gitarrpop med tilldragande melodier och bra sång. Men alltihop andas så mycket 50-årskalas att det blir nästintill outhärdligt. Det finns säkert massor av folk som älskar det här, men själv gömmer jag undan skivan långt in i skivhyllan. Eventuellt kommer jag att hitta den igen lagom till min pension och då hitta en favorit i det som jag ratade idag, men det får framtiden utvisa. Idag däremot är inte Novastar något för mig.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …