Mr. Suitcase – The shame of being imperfect

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[ep, Kitty litter records, betyg: 0]

Oavsett du är medveten om det eller ej har du antagligen redan hört Mr Suitcase. Kanske inte hans egna låtar men däremot hans remixar på Tough Alliance, Radio Dept. och Le Sport. Nu står han dock på egna ben med debut ep-n “The shame of being imperfect”, fyra nya låtar och två mixar av “Ours is a time for falling in love”, låten där Örjan Lindbeck (från just nämnda Le Sport) gästar på sång. Och likheterna med dem och andra svenska synthpop-band just nu är slående, även här handlar det om storslagen och melankolisk danspop, med refränger som alla kan sjunga med i. Antagligen är det först nu jag förstår hur stort och starkt Pet Shop Boys inflytande verkligen är på dagens synthpop-våg. Givetvis tycker jag det är underbart, PSB har alltid haft (och kommer alltid att ha) en speciell plats i mitt hjärta och jag älskar de här banden som följer i deras fotspår. Jag tror och hoppas att Mr Suitcase är här för att stanna, de här låtarna ger stark mersmak och jag önskar verkligen Billy Rimgard lycka till med sitt enmans projekt.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …