Thursday , December 7 2023

Saving Blue – The Misfortune And The Praise

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Talking Music, betyg: 0]

Sugen på lite stämningsfull, tidlös poprock med dragning åt shoegaze? I så fall kan nog Saving Blues nya platta “The Misfortune And The Praise” var värd en lyssning.

De 11 låtarna får mig att tänka på en rad olika artister som vet hur man bygger upp dramatisk men samtidigt stämningsfull musik. Musikaliskt, och även sångmässigt, ligger det nära till hands att nämna exempelvis svenska Dive men också John Alexander Ericson. I en del av låtarna finns även likheter med Eskju Divine och giganterna Muse, även om Saving Blue inte stormar iväg på samma oberäkneliga sätt som dessa tenderar att göra.

Även om det mesta är riktigt njutbart så slinker det ibland igenom känslor som får mig att associera till pubspelningar där det lokala källarbandet bestående av 40-åringar tillåts husera fritt med kramgoa låtar. Men dessa kopplingar till den kultur som omgärdar den mytiska medelåldern är tack o lov få, och de äkta stunderna är desto fler. Lyssna gärna på exempelvis “Tonight” med dom vackra och klagande gitarrerna, eller “Again And Again” som börjar stillsamt och sedan byggs upp för att i slutet bölja fram. Jag kan bara konstatera att när Saving Blue är bra, så är dom riktigt bra, till och med så bra att jag inte tänker på texternas kristna karaktär.

Det faktum att “The Misfortune And The Praise” är Saving tredje platta gör mig mycket sugen på att undersöka de föregående alstren. Det kanske visar sig att det finns fler guldkorn där.

Om Webbmaster

Kolla även

Radar och Josefin Berger skapar magi i Pappa Kapsyls julsaga

Karl-Bertil Jonssons julafton, Grinchen, Tomten är far till alla barnen, Fanny och Alexander, Musses jul …