Raised Fist – Sound Of The Republic

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Burning Heart Records/ Bonnier Amigo, betyg: 0]

Hardcore brukar vara ungefär lika intressant och tilltalande som nageltrång eller vinterkräksjukan i min värld. De otaliga mangel-aggressionerna tillför inget jag har behov av och skrikhalsarna bakom mikrofonstativen låter alltför ofta som bortskämda skitungar, förbannade över att inte ha fått se ett specifikt tv-program eller något lika “livsviktigt”.
Således känns Raised Fist på sin fjärde fullängdare som ett ovanligt lyckat band inom genren. Låtarna visar upp variation, melodier, sväng, ett sansat men ändå vildsint riffande och Alexander Hagman både skriker och sjunger, i bägge fall på ett vis som jag både står ut med och uppskattar. Att Raised Fists hardcore är kombinerad med mer renlärig metal underlättar och att det musikaliskt händer en hel del oväntade och fantasifulla grejer, gör inte saken sämre. Några av favoriterna är, som exempel på ovanstående, “Killing it”, “Perfectly broken” och “Back”. Sedan finns det givetvis spår bland de tolv på Sound Of The Republic som känns mindre angelägna, men i det stora hela tillhör Raised Fists nya album de bättre alstren inom genren som passerat mina hörselgångar. Någonsin.
Sound Of The Republic är en genomarbetad, homogen och “vuxen” platta (men inte på ett tråkigt sätt) som har goda möjligheter att bli en favorit hos hardcore-fantasterna.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …