Saturday , April 13 2024

Sator – Basement Noise

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Planet Of Noise/ Bonnier Amigo, betyg: 0]

Sator är tillbaka i fullängdsformat och ingen lär bli besviken. Det var åtta år sedan Borlänge-gänget senast levererade ett album och innan dess rockade alla läderpojkar och jeansflickor loss till Slammer, Stock Rocker Nuts och Headquake. Nu är det bara att kamma tillbaka håret, dölja blicken bakom solglasögonen, dra på sig bootsen och dansa pogo till “Escape from Pig Valley Beach”, “You walk alone” och “The ghost of my control”. Musikaliskt har ingenting egentligen förändrats under den mångåriga tystnaden. Sator levererar fortfarande sin mix av vildsint rock, surfpop, garage-röj och tidiga 60-talsmelodier. De attackerar högtalarna med högexplosiv dynamit och fullt tryck.
Precis som med pålitliga The Nomads finns här inte heller några inställsamma flin för att locka till sig radiospelningar, inga smöriga gester för att sälja fler plattor än Ricky Martin och ingen rövslickar-attityd för att få uppträda på Bingolotto. Nej, Sator röjer järnet och entusiasterna kommer att vallfärdas till bandets spelningar i sommar, som om det var 1988. Åtminstone får man hoppas det, för det skulle betyda att Sveriges rock n roll-hjärtan fortfarande glöder, blöder och sväller av en önskan att ha party. Till den festen har Sator precis givit ut soundtracket, så det är bara att låsa in era ungar och kicka loss till manglet.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …