Sunday , February 25 2024

V/A – Dynamo vol.1

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[album, Memento Materia, betyg: 0]

Första skivan i Memento Materia´s nya serie “Dynamo” innehåller fyra singlar med fyra artister; Code 64, Michigan, Backlash och Z Prochek. Vi börjar med förstnämnda band, som i “Sea of stars” gjort en alldeles underbar dansgolvsrökare i riktigt snygg produktion. Hårt, snabbt och melodiöst, med den säkraste rösten Synth-Sverige för tillfället har att frambringa, tror jag minsann. Code 64 fortsätter att imponera och det är bara a question of time innan de blir större än, låt säga, Apoptygma Berzerk! Starkt! Nästa band är Michigan, som jag tidigare aldrig fastnat för, men som har ryckt upp sig väsentligt sedan sist och levererar bitterljuva singeln “The fallen star”. Även här handlar det om en riktigt bra låt, i landet där Mesh och De/Vision tidigare regerat. Nu bör dock tron vara utbytt… Vad jag framför allt gillar är att Peter Ehn inte är rädd för att sjunga ut, hans röst känns väldigt osvensk och blir absolut snyggast i de högre partierna! Mycket roligare än så blir det inte, även om Z Prochek´s “One day” stannar på betyget ok. Men Backlash´s “Breach” hade jag mer än gärna varit utan.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …