Thursday , February 29 2024

The Concretes bestulna på instrument

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

The Concretes befinner sig just nu på turné i USA. Efter spelningen på The Bowery Ballroom i New York upptäckte bandet att de blivit bestulna på ett flertal av sina instrument utanför stället. Efter detta har de lyckats hitta instrumenten men stött på ytterligare problem i form av en korrumperad polismakt. Daniel Värjö i The Concretes:

– Vi har ägnat två dygn till att leta efter instrumenten och har faktiskt väldigt bra ledtrådar. Det sjuka är att en affärsinnehavare blev erbjuden att köpa allting och tror sig veta vilken adress instrumenten finns på, det är bara det att personen är skyddad av korrumperade poliser i sann Serpico-anda.

– Det värsta är inte att instrumenten är mycket värda, det är ju det emotionella värdet i dem som är mest värt. Det är också väldigt bra instrument som är svåra att ersätta.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …