Thursday , February 22 2024

Dub Sweden – Done with loveless days

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Making Babies/Playground, betyg: 0]

Året är 2002 och vi befinner oss på Herrgår´n i Linköping. Någon kommer in för att meddela att programmet Voxtopp just ska börja på TV. Dub Swedens sångare Johan Wallnäs svarar förnöjt “men dom visar bara 1:an idag….ja just det, det är ju vi ja.” Nu när Dub Sweden har släppt sitt andra album, Done with loveless days, är det med en låt som heter just “On your telly” som man kommer att hitta tillbaka till folkets vardagsrum.

Done with loveless days tar vid i samma stil som debutalbumet Welcome to our world slutade. Dub Sweden fortsätter att leverera en glad blandning av elektronisk pop och dub, som ett urflippat Saint Etienne i baktakt. Fast med lite mera Farfisaorgel och blås färstås. Done with loveless days är en klart godkänd uppföljning.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …