The Hangups – The Hangups Sucks

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Demo, betyg: 0]

Visst känns den här mini-cd´n aningen ojämn, men i sina bästa stunder är den inte tokig. Inledande “(I hate guys with) Tribal tattoos” påminner om ett glättigare The Clash anno –77 och är definitivt skivans starkaste spår. Titellåten kombinerar ungefär samma band, men med Eddie Cochran-aktiga sångverser och punkig refräng. Lite mer punkabilly-röj blir det i “The CIA put a chip in my brain” och “Come on” får mig att associera till Stray Cats, medan avslutande “Lesbians are cool” mest framstår som popig utfyllnad.
The Hangups, som håller till i Umeå, har definitivt charm och musiken utstrålar glad energi och glimten i ögat, men utan att bli lallig eller fånig. Bandets rock n roll är varken hård, rå eller aggressiv heller. Däremot livsbejakande och alkohol-vänlig, så jag kan tänka mig att The Hangups kan sätta fart, även på en seg och utsjasad krogpublik när de sätter den sidan till.
Tittar man in på gruppens hemsida ser man att bandet har fått ihop en hel del demos vid det här laget och det kan förklara kvaliteten på The Hangups Sucks, för den låter och ser riktigt proffsig ut. Frågan är om inte ett coolt litet bolag som Heptown Records skulle vara intresserade av att signa The Hangups? Det skulle jag kunna tänka mig i alla fall.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …