Wednesday , April 17 2024

Melnyk – Sound of Falling

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Nilsson)

[singel, Gaymonkey records/Border, betyg: 0]

Melnyks låt “Sound of Falling” med Sara Berg på sång låter ointressant och tråkig på pappret. De har jämförts med Goldfrapp. Alltså kan man räkna med elektronisk lågmäld popmusik som känns mitten av 90-talet. Så är också fallet, men det är faktiskt bra. Musiken är drömsk och ofta svävande. Sparsmakade trummor och en svag, ibland nästan ohörbar, röst skapar en bra stämning tillsammans med de mer traditionella synthljuden. Jag bäddar ner mig bekvämt.

Som sig brukas har de också slängt in en mer elektroinspirerad mix och en mix för dansgolvet på låten “Fabulous”. Den sistnämnda kan man hoppa över. Då är originalet bättre. Ebbs mix av “Sound of Falling” är dock en trevlig sak på strax över 7 minuter. Men jag tänker mer på att drunkna än på att falla. Kanske är det samma sak?

5/10

Andreas Nilsson
2006-04-24

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …