The Confusions – 5 AM

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Massproduktion, betyg: 0]

För avigt för reklamradiolyssnarna, för mainstream för Emmabodapubliken. Sundsvallsbandet The Confusions rör sig i ett popmusikens ingenmansland och har så gjort i ett decennium. När Sundsvall utsågs till P3:s Popstad 1999 kändes det som att bandet hade chansen att nå ut till en bredare publik, men som sagt: Confusions faller mellan stolarna.
Femte albumet “5 AM” tycker jag är bandets bästa skiva. Men det typiskt confusionistiska finns kvar. Bandet vill låta alternativt, men lyckas bara NÄSTAN. Musiken har lättrallade melodier, men får bara NÄSTAN hitskänsla. Det är lättillgängligt men bara NÄSTAN P3-kvalitet.
Det enda bandet är förstås att strunta i att försöka anpassa sig, då blir det förmodligen bara fel. Man har sin stil och ska köra den. Att bandet inte kommer att nå ända fram till att kännas angelägna får The Confusions acceptera.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …