Wednesday , February 21 2024

Dismantled – Standard Issue

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Dependent, betyg: 0]

Dismantled tillhör den där lilla skaran artister som inte helt tycks kunna höra hemma i någon särskild genre. Musiken hör hemma överallt och ingenstans på en gång, och man bli ganska frustrerad som lyssnare över att inte få kläm på vad det är för musik. Trist, men ändå ett faktum.

Bakom enmansprojektet Dismantled står Gary Zon, och det som är mest karaktäristiskt för honom är hans röst. Den är mörk, lite bruten och oerhört kraftfull. Ibland låter han soul, ibland rock’n’roll och ibland som min store idol; Peter Gabriel.

Musikaliskt håller Dismantled siktet inställt på dansgolvet med tunga och snabba låtar som innehåller allt från breakbeats till bensindoftande inustri-ebm. Men även om det finns lite för alla på “Standard Issue” så finns det ändå inte tillräckligt mycket för att man kunna hålla intresset uppe hela skivan igenom. Nästa gång hoppas jag att Dismantled inte nöjer sig med en standard, utan istället kör en de lux.

Om Webbmaster

Kolla även

Agent Blå – “Rain To You”

Agent Blå från Göteborg har inte bara ett snyggt bandnamn och den perfekta indielooken, utan …