Thursday , July 25 2024

Neko Case – Fox Confessor Brings the Flood

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Anti, betyg: 0]

På ett sätt ser det ut som en bagatell. Ett 36-minutersalbum med okomplicerad cowgirlpop, med ett omslag som mest liknar en sagobok. Men Nekos fjärde soloplatta är lika episkt storslagen som Grand Canyon. I denna kvinnas röst finns inte minsta tvekan. Melodierna är fulla med samma självklara finess, det är modern country, tidlös pop och smäktande nostalgi från 60-talets dansbanor –allt på en gång. Detta är en skiva jag vill köpa till varenda människa jag känner, det kan helt enkelt inte finnas någon som inte gillar Fox Confessor Brings the Flood.

Recensione skriven av: Susanna Arolin

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …