Thursday , February 22 2024

Type O´ Negative – Symphony For The Devil

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[dvd, Playground Music, betyg: 0]

Det här är en riktigt förpubertal historia. Kiss- och bajsskämten står som spön i backen, könsorgan och särade skinkor exponeras hej vilt, packade bandmedlemmar somnar i turnébussen och blir nerkladdade i ansiktet med spritpennor av andra busiga bandmedlemmar. Någon stackare terroriseras när han knäböjd ger oral kärlek till en uppraggad donna. Ibland undrar man om det man bevittnar är en musik-dvd eller ännu ett avsnitt av Big Brother. En intervju ingår också. Det snackas och skrattas en hel del, men inte är det mycket vettigt som sägs. Killarna i Type O´ Negative är mest inställda på att flamsa, tramsa, äckla sig och vara lustiga, medan damen som intervjuar dem exponerar urringningen och tycks trivas som fisken i vatten. Det är egentligen bara keyboardisten Josh Silver som inte deltar helhjärtat. Han sitter i soffan och ser ut som att han antingen är totalt pårökt, extremt bakis eller mördande trött av andra orsaker. Och som det här bandet festar kan jag förstå det.
Sade jag förresten att det förekommer en konsert också? Den är inspelad 1999 på Bizarre-festivalen i Tyskland. (Ett mer passande festivalnamn till den här dvd´n är svår att tänka sig). Peter Steele lirar iklädd grön skjorta vars små svettfläckar växer tills hela skjortbröstet är blött. Och givetvis alterneras de 14 live-låtarna med partybilder och galenskap. Konserten är bra, även om ljudet inte är helt hundra i början och låtmässigt kan man inte klaga. Vill du bevittna 135 minuters vansinne har jag svårt att rekommendera ett bättre alternativ än detta.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …